هنگام کار با php ، یک راه نمایش داده استفاده از متغیرهاست. اما گاهی یک متغیر کافی نیست و باید از آرایه ها استفاده کرد. آرایه را می توان نوعی متغیر دانست که می تواند چندین مقدار را در خود جا دهد.
به عنوان مثال اگر شما متغیری با نام $fasl داشته باشید تنها می توانید نام یک فصل را در آن جا دهید اما اگر آرایه ای با همین نام داشته باشید می توانید به راحتی اسامی چهار فصل را در آن ذخیره کنید.
در ابتدا بر روی متغیرهای php مروری می کنیم:
<?php $fasl = "bahar"; echo $fasl; ?>
اگر کد بالا را اجرا کنید کلمه bahar برای شما چاپ خواهد شد.
اما حالا همین کار را با یک آرایه انجام می دهیم:
<?php $fasl = array ('bahar', 'tabestan', 'paeez', 'zemestan'); print_r ($fasl); ?>
پس از اجرای کد بالا اطلاعات زیر نمایش داده خواهد شد:
Array ( [0] => bahar [1] => tabestan [2] => paeez [3] => zemestan )
همان طور که می بینید، بر خلاف متغیرها، شما میتوانید چندین مقدار را در یک آرایه لیست کنید. در اینجا از دستور print_r به جای print یا echo استفاده شده است. Print_r برای نمایش اطلاعات یک آرایه استفاده می شود.
تمام اجزای یک آرایه با اعداد شماره دهی می شوند. خانه اول همیشه شماره صفر را دارد. یک آرایه با ۱۲ خانه همیشه دارای خانه آخر با شماره ۱۱ خواهد بود چون شمارش از صفر آغاز می شود.
پس در مثال ما، اگر بخواهیم به bahar دسترسی پیدا کنیم از $fasl[0] استفاده می کنیم و اگر بخواهیم zemestan را بیابیم از $fasl[3] استفاده می کنیم. به مثال زیر توجه کنید:
<?php $fasl = array ('bahar', 'tabestan', 'paeez', 'zemestan'); echo ($fasl[2]); ?>
این کد paeez را برای ما نمایش می دهد.
برای دسترسی به خانه های آرایه به جای اعداد میتوان از کلید ها هم استفاده کرد. برای این کار به هنگام تعریف آرایه باید کلیدها را نیز تعریف کنیم:
<?php $fasl = array('bahar' => 'fasl1', 'tabestan' => 'fasl2', 'paeez' => 'fasl3', 'zemestan' => 'fasl4'); print_r($fasl); ?>
روش ساده تری هم برای تعریف آرایه مثال قبل وجود دارد:
<?php $fasl['bahar'] = 'fasl1'; $fasl['tabestan'] = 'fasl2'; $fasl['paeez'] = 'fasl3'; $fasl['zemestan'] = 'fasl4'; print_r ($fasl); ?>
در هر دو حالت پس از اجرای کد اطلاعات زیر نمایش داده می شود:
Array ( [bahar] => fasl1 [tabestan] => fasl2 [paeez] => fasl3 [zemestan] => fasl4 )
حالا چه طور به وسیله کلیدها به خانه های آرایه دسترسی می یابیم؟ دقیقا به همان طریقی که به وسیله شماره یک خانه به آن دسترسی پیدا می کنیم:
<?php $fasl = array('bahar' => 'fasl1', 'tabestan' => 'fasl2', 'paeez' => 'fasl3', 'zemestan' => 'fasl4'); echo ($fasl[fasl3]); ?>
اجرای این کد paeez را برای شما نمایش خواهد داد.
مارا در توئیتر دنبال کنید
خبرمایه ما در بیاید