امروز پنج شنبه ۱۹آبان ۱۳۹۰ مصادف با ۱۰ نوامبر ۲۰۱۱ روز جهانی کاربرد پذیری بود که به همین دلیل با کمک دوستانی که در همین پست ازشون یاد خواهد شد و با اعلام فراخوان درسایت مرتبط سمینار کاربرد پذیری در ایران برگزار شد.
سمینار طبق برنامه ای که قبلا در سایت اعلام کرده بود برگزار شد . بنده (بابک حبیبی) به همراه میلاد نوری از ساعت ۸:۲۰
دقیقه در محل برگزاری مراسم حضور داشتیم و نوشته هایی که در این پست قرار می گیرد دیده ها و نظرات اینجانب هست که تا پایان سمینار همراه بودم.
اول از همه باید از پرهام باغستانی بابت هماهنگ کردن این برنامه و زحماتی که برای برگزاری این همایش کشیده بود و همینطور از تیم
وبلاگنیا که در رأس آن آرش زاد قرار داره بابت پوشش خبری همزمان این مراسم واقعا تشکر کنم.
استقبال از این همایش بنظر بنده خوب بود،همایش و امکانات مهیا شده هم استاندارد بود. برای تشریح این سمینار ترجیح میدم تک به تک
سخنرانان رو معرفی کنم و در مورد ارائه ای که داشتن توضیحی بدم.
دکتر بازرگان : ایشون از دانشگاه ژنو هستند که قرار بود حضوری تشریف فرما شوند بدلایلی که تداخل زمانی با همین همایش در ژنو بود
تشریف نیوردند و ارائه ایشون به همراه صدا و اسلاید حالت پادکست پخش شد . ایشون هول محور عوامل تاثیرگذار بر تجربه کاربر و کاربرپذیری صحبتی بیان کردند و به مقایسه پرتال شرکت پست ایران، فرانسه و سوئیس پرداختند،مقایسه منطقی بود و از حرفاشون استفاده کردیم
علیرضا نیکوکار : ایشون از شرکت چارگون بودند و اول فیلمی از شرکت ماکروسافت نشون دادند که آینده ی تکنولوژی را در سال ۲۰۱۹ از دید خودش نشان می داد و شروع به توضیح این مورد کردند که چقدر اطلاعات از User Experiece و استفاده ی درست از این اطلاعات میتونه به پیشرفت سایت کمک کنه ، بنده شخصا استفاده کردم اطلاعات خوبی بیان کردند.
حمید استادهاشمی : ایشون از شرکت رهنمون تشریف اورده بودن و بحث رو از مباحث اینترنتی به سمت کاربرد پذیری در دنیای واقعی بردند، ارائه ایشون “کاربردپذیری در زندگی شهری و حمل و نقل عمومی (مترو)” بود،نکته هایی که ایشون بیشتر تاکید داشتن استفاده راحت و آسان از ابزار ضروری در مترو و همچنین استفاده ی مفید از فضاهای مترو بود.
فرید ارض پیما : ایشون از شرکت تیماتک تشریف اورده بودن و در مورد معنی وکاربرد Cross Platform صحبت کردند و مباحثی در مورد ابزار هایی که با کمک آن ها میشه این برنامه ها را به اصطلاح Develop یا توضیع کرد سخنرانی کردند و البته نا گفته نماند که ایشون یک طرفدار پرو پا قرصAdobe Flash بودند و حسابی برایِ فلش مایه گذاشتند ،ایراداتی که ایشون در مورد HTML5 میگفتند مختص ویدئو پلیرهای آنلاین بود بیشتر .
اشکان روشنایی : ایشون از تیم هم خرید بودند که سایت خرید گروهی می باشد. بعد از معرفی ، عنوان جالبی رو که شخصا انتظارش رو نداشتم بیان کردند و در مورد “۱۰ اشتباه کاربردپذیری همخرید” شروع به صحبت کردند، شخصا از صحبت های ایشون لذت بردم چون اولا از زیر سوال بردن سایت خودشون هراسی نداشتند و قبول کردند که در بهترین شرایط باز مشکلاتی دارد و خواهد داشت مثل بقیه سایت ها و دوم اینکه از ارائه مشکلات خودشون و راه حل های مقابله با مشکلات به رقیب هاشون نیز واهمه ای
نداشتند
*همچین نمونه ای رو من در سمینار “تجارت الکترونیک” (اگر اسمش رو اشتباه نگفته باشم) که شهرداری تهران برگزار کرده بود دیدم،اون روز هم مدیر سایت آدینه بوک نیز همچین روشی رو مد نظرشون قرار دادن و حتا بیان کردند حاضرند به سایت های فروش کتاب نیز کمک کنند.
فرشاد ذوالفقاری : ایشون مدیر سایت داتیس دیزاین هستند و مبحث ارائشون در مورد “فلسفه ی طراحی مترو” بود ، منظور از مترو،متروی حمل و نقل نیست ، طرح و الگوی استفاده شده در ویندوز موبایل های جدید هست که باعث راحتی و کابرد پذیری بیشتر برای صاحبان موبایل میشود ، صحبت های ایشون هم در مورد طراحی های استفاده شده در صنعت موبایل جالب بود و تنوعی در
مبحث های امروز بود.
آیدا رنگی : ایشون هم از شرکت رهنمون بودند مبحث ایشون در مورد “کاربردپذیری و امنیت” بود که صحبت هایشون در مورد روش های نفوذ به سیستم های امنیتی و نحوه ی جلوگیری از آن مفید بود، با توجه به ارائشون مهمترین راه نفوذ به شبکه خود کاربر بود که بعد از تشریح چگونگی آن راه حل هایی در اسلاید های آخر معرفی کردند.
سالار کابلی : ایشون صاحب شرکت ققنوس و برنامه نویس سایت ۳۱ شب بودند که در مورد” نحوه پیاده سازی تجربه کاربری در ۳۱شب” صحبت کردند، ارائشون بدین صورت بود که اول تعریفی از سایت ۳۱شب که موضوع آن خاطره نویسی آنلاین هست بیان کردند بعد محیط کاربری رو بخش به بخش در اسلاید ها معرفی کردند ،البته بخش هایی که نشون دادن حاصل چندین بار ویرایش مجدد توسط خودشون و طبق خواسته ی کاربر بود ، اطلاعات آماری از تعداد عضو ها و نحوه ی عملکرد عضوها با توجه به امکانات چندگانه ی ۳۱ شب نشون دادند که نشان دهنده ی استفاده ی راحت کاربرها از سایت بود و فقط قسمت ناراحت کننده ی آن آمار درآمدزایی بود که کمتر از یک درصد از عضو ها به کاربر ویژه ارتقا داده بودن که متاسفانه در وب فارسی این مشکل همیشه وجود داشته است.
*ایشون همچنین برنامه نویس سایت همخرید هم هستند
سید مهدی حسینی : ایشون در مورد “کاربردپذیری و دسترسی پذیری در وب سایت های دولتی”” ارائه ای خوبی دادن که مشکلات کاربرد پذیری را در سایت های دولتی بیان کردند و ضرورت و راه حل های این مشکلات رو با بررسی در وب ایران اعلام نمودند.
داود تراب زاده : ایشون “طراح تجربه کاربری” مانی پیکسل هستند و موضوع ارائشون در مورد “طراحی احساسی، توجه به احساسات کاربر در طراحی” بود،ایشون با نشون دادن چند تیکه فیلم و اسلاید توانستند ضرورت طراحی خلاقانه برای ارتباط با کاربر را به حاضرین ثابت کنند و دلیل های نیاز یک طرح کاربر پسند را برای یک سایت نیز بیان کردند.
امیرعباس عبدالعلی : ایشون مدیر سایت وی دیزاین هستند و مبحث ارائشون “شیوه انجام تست های کاربردپذیری کم هزینه” بود،ایشون در چند اسلاید ضرورت تست کاربرد پذیری و نحوه ی آن را بیان کردند، در واقع صحبت ایشون این بود که اگر از سایتی قرار مطمئن بشیم که کاربرد پذیر هست باید توسط کاربر های ساده که طراح یا برنامه نویس نیستند تست بشود که شیوه های مختلف و راهکار های مختلفی نیز معرفی کردند.
مانی قاسمی : ایشون مبحث ارائشون در مورد ” تکنولوژی و کاربرد آن در آموزش ؛ نگاهی به نقشه راه مدارس هوشمند” بود،در طی
صحبتونشون اعلام کردن که آموزش پرورش ایران طرحی را مد نظر دارد که هدف آن استفاده ی تکنولوژی در سیستم آموزش هست بطوری که از ابزار های آموزشی کامپیوتری برای درک بهترن دانش آموزان استفاده شود و درباره ی این مطلب داشتند معایب و مشکلات کنونی و راه حال های بنیادی برای بوجود آوردن زیر ساختار رو بیان می کردن.
شهرام منشی پوری : ایشون در مورد کاربردپذیری در سامانه های مدیریت یادگیری صحبت کردند و مباحثی در مورد آموزش الکترونیک و چگونگی اجرا و وظیفه ی مدرس در این قبال بیان کردند، همچنین مطالب و نکته های دیگری در مورد همین موضوع بیان کردند مثل تایپوگرافی و ضرورت داشتن داکیومنت کامل.
نوید کاشانی : ایشون هم از شرکت رهنمون بودند و هدفشون نشون دادن کاربرد پذیری در عمل بود که برای اینکار ظاهر سایت بانک پاسارگاد رو مد نظر قرار دادند و با اشاره به مشکلات و کمبود های سایت شروع به بهینه سازی سایت از دید کاربری کردند و نمونه ی آخری که به نمایش گذاشته بودند نمونه ی کاربرد پذیر سایت بانک پاسارگاد بود.
پرهام خوشبخت : ایشون هم هدفشون نشون دادن کاربرد پذیری در عمل بود که سایت بهسایت را برای این کار انتخاب کردنو، ایشون رد مورد ثابت های سایت صحبت کردند و شروع به چک کردن سایت بهسایت کردند و نکاتی که از چشم افتاده بود را معرفی و شروع به رفع معایب آن کردند.
پرهام باغستانی : ایشون هم که نیازی به معرفی ندارند و زحمت برنامه ریزی و مدیریت این همایش به گردنشون بود،
ایشون مدیر سایت پرهام هستند و صحبت هایی درمورد همایش و مزایا و معایبش کردند.
در کل از از دید بنده مراسم خوبی بود ، روز مفیدی داشتم ، اول اینکه از مطالب مفیدی که ارائه شد لذت بردم، ظاهرا قراره که سمینار
دیگه ای با نام استاندارد های وب و Open Web Platform در اسفند همین سال برگزار شه که شخصا استقبال می کنم دوم اینکه جمعی از فعالان وب که مایل به کاربرد پذیری بهتر در سایتشون بودند رو دیدم و آشنا شدم ، واقعا جای چنین همایش هایی در وب فارسی خالیِ و اگر این روند در مباحث مختلف با کمک دوستان ادامه دار باشه واقعا نتیجه ی خیلی خوبی داره.
از دید من این سمینار ۳ عیب داشت:
۱- مدت طولانی کنفرانس، که حدود ۸ الی ۹ ساعت بود ، البته تایم استراحت هم داشت در طی زمان ولی به هر حال برای برنامه نویس ها و طراحانی که در طی روز با زمان بندی های خود به کاراشون میرسند سخته چندین ساعت بی حرکت جایی مستقر بشوند،البته به دلیل تعداد سخنرانان میشه گفت جاره ی دیگه ای نبوده ظاهرا
۲- نبود اینترنت رایگان ، متاسفانه اینترنت وایرلس رایگان برای امروز در نظر نگرفته بودن،البته بود ولی برای استفاده ی شخصی بود مانند وبلاگنیا
۳- ناهماهنگی هایی که در تنظیم صدا و تصویر گه گدار پیش میومد
از دوستانی که حاضر بودند و بنده به یاد دارم و خوشحال شدم از زیارتشون می تونم به دوستان زیر اشاره کنم:
میلاد نوری
محسن براتی
علی جعفری
داوود مطفری
آرمان طاهریان
امین بدیع زاده
میلاد احرامپوش
فرنود فرودی
نوید اکبری
حسین فراهانی
رضا عباسیان
بهرام قربانی
و با عرض پوزش از دوستانی که فراموش کردم …
* پوشش خبری امروز در این لینک قابل مشاهده است ، همچنین عکس های قرار داده شده در این پست از وبلاگنیا گرفته شده است.
* توییت های مربوط به این رویداد رو از این تگ می توانید دنبال کنید #wud1390
* در صورت دریافت عکس های با کیفیت تر عکس های این پست آپدیت خواهد شد
* اگر نظری یا انتقادی نسبت به اسن پست داشتید ممنون میشم مطلعم کنید
لازم هست نکاتی رو هم به ادامه ی این مطلب اضافه کنم،این نوشته ایمیلی هست که از طرف سایت برگزار کننده کاربرد پذیری امسال دریافت کردم :
ممنون جناب حبیبی بابت نوشته خوب و منصفانه شما.
چند نکته رو خدمت شما عرض میکنم:
– دبیراجرایی همایش محمدرضا محمدعلی بود و آقای باغستانی دبیر علمی همایش
– دانشگاه به علت افتئادن درخت روی کابلهای برق و قطع برق در صبح روز قبل، کاملا تعطیل بود و تمام برنامه ریزی ما بابت تست صدا تصویر و اینترنت کنسل شد. ۵شنبه ها هم دانشگاه تقریبا نیمه تعطیل هست و مسوولین سایت دانشگاه برای هماهنگی اینترنت نبودند.
امیدواریم شما و دوستانتون رو در همایش های بعدی پذیرا باشیم
موفق باشید
با تشکر بابک حبیبی
نوشته ی دوستان در مورد همایش :
مجددا سلام
منم یه مطلب نوشتم در مورد این همایش
http://www.irwebnews.com/world-usability-day-2011-tehran-mohammad.html
چون سایت من کاربرد حرفه ای نداره شما مطلبم رو بخونید و نظرتون رو بگید
اگر امکان داشت تو وبلاگتون بذارید بقیه هم نظراتشون رو بذارند :دی
ممنون بابت اطلاع رسانی شما دوست عزیزم.
خواهش می کنم لطف دارید
بابک جان خیلی ممنون بابت این پست
خیلی خوب بود
موفق باشی همیشه. 🙂
قربانت علی جان
خواهش می کنم،شما هم که موفق هستی چی بگم دیگه 🙂
سلام
منم اون مراسم بودم :دی
تازه قرار بود حامی رسانه ای هم باشم که به دلایل ناگفته که البته خودم میدونم دلایل چی بودند اسم سایت من برده نشد! ولی لوگو ایران وب نیوز در سایت همایش هنوزم هست :دی
یکی از دلایل این بود که سایتم از نظر حرفه ای مشکلات زیادی در زمینه گرافیکی و کاربردپذیری داره!!!
به هرحال مثل آدم نشستم رو صندلی و چون به عنوان حامی رسانه ای معرفی نشدم به خودم زحمت عکاسی و گزارش گرفتن هم ندادم و خیلی راحت نشستم مراسم رو پیگیری کردم! بهتر شد :دی
انشاالله سال بعد ایران وب نیوز با رفع مشکلات حرفه ای به عنوان حامی رسانه ای معرفی میشه
سلام
به هر حال همیشه مشکلات برای پوشش خبری مراسم هست،اون هم اگر به خواد بعنوان پوشش خبری رسمی اعلام بشند که مشکلات بیشتر میشه،من در جریان نیستم ولی حتما دلایل قانع کننده ای داشتند،بنظرم باز بد نیست یک مقاله ای در مورد همایش بنویسید،امیدوارم همایش بعدی ببینمتون
خوشحال شدم 🙂
RC: رضا عباسیان: ممنون، با اینکه حضور داشتم به خیلی از چیزا دقت نکرده بودم. 😉
ممنون بابک جان، اون آخراش رو هم که نبودم فهمیدم چی به چی شد :).
مرسی آرمان
خیلی خوشحال شدم زیارتت کردم
خواستم جزئیاتِ حوضای سمینار رو بنویسم گفتم شاید دوستان ناراحت بشن به همین قناعت کردم 🙂
ممنون از بابک بخاطر گزارش.
خیلی برنامه خوبی بود. من برنامه پارسال رو نبودم ولی همه اتفاق نظر داشتن که رشد خوبی داشته امسال. خسته نباشید به همه برگزار کنندگان.
خواهش می کنم حسین جان
امیدوارم در سمینار های بعدی باز ببینمت
احسنت بر شما برای این پوشش .
الحق که دوست خودمی 🙂
ارادتمندم،شما بزرگواری 🙂
ممنون، عالی بود…
خیلی هم خوشحال شدم که بالاخره در دنیای واقعی دیداری داشتیم و میبخشی که اول خوب نشناختم! 😉
اختیار دارید قربان
بنده هم خیلی خوشحال شدم دیدمتون
به امید دیدار های بعدی 😉
ممنون، با اینکه حضور داشتم به خیلی از چیزا دقت نکرده بودم 😉
پست خوبی بود.
مرسی رضا جان
خوشحال شدم از دیدننت 🙂
سلام
ممنون از گزارشتون
فقط یک اشکال: داوود تراب زاده مدیر سایت مانی پیکسل نیستند، ایشون «طراح تجربه کاربر» مانی پیکسل هستن. لطفاً اصلاح کنید.
ممنون.
سلام
ممنون از مطلع کرد من
اصلاح شد
با تشکر
مرسی بابک جان بابت پوشش همایش. من که اصن فرصت نمیکنم همه رو بنویسم ، تا آخرشم نبودم.
دمت گرم. ارادت داریم:)
خیلی مخلصم سالار جان
خسته هم نباشی سخنران 🙂
اطلاعات دقیق تری در مورد سمینار استاندارهای وب و Open Web Platform دارید؟
اطلاعات دقیق رو قراره آقای پرهام باغستانی بدن،ظاهرا هنوز قطعی نیست ولی دارن سخت تلاش می کنن،به محض اینکه خبری شد من اینجا خبرش رو می نویسم